Over mij

Klaartje van Delden

Over mij

Dierenarts en gebitsverzorger

In 2013 ben ik afgestudeerd als dierenarts met als specialisatiedier het paard. Tijdens de studie groeide mijn interesse in de tandheelkunde bij paarden en ik ben me hier verder in gaan ontwikkelen. Het begon met een aanvullende cursus op de universiteit en daarna ben ik stage gaan lopen door het hele land bij verschillende goede paardentandartsen die opleidingen hebben genoten in Amerika en Duitsland. 

Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Gebitsverzorging bij het Paard. Dit is een vereniging die in 2010 is opgericht voor en door paardentandartsen (gebitsverzorgers) in Nederland die hun kennis en kunde scherp willen houden. Tweemaal per jaar komt iedereen samen voor een congres en daarnaast worden er cursussen georganiseerd. Klik hier om naar de website te gaan van de NVVGP. Bij deze vereniging ben ik in 2016 gecertificeerd.

In 2019 ben ik bij de Equine School of Dentistry in Idaho geweest.

De term tandarts is eigenlijk alleen voor humane tandheelkunde, paardentandartsen bestaan dus strikt genomen niet. Voor veel paardeneigenaren is onduidelijk wie wat doet en daarom wordt de term wel gebruikt, maar officieel gezien zijn we allemaal gebitsverzorgers.

Kwaliteit en openheid

Voor mij is kwaliteit van het werk erg belangrijk. Verder vind ik het heel belangrijk dat mensen weten wat ze aan me hebben. Daarom communiceer ik open over prijzen en probeer ik altijd te overleggen wat ik zie en ga behandelen. Ik heb een hekel aan bluf, ik geef eerlijk aan waar mijn kennis en kunde ophouden. Voor tweedelijns zaken verwijs ik graag door naar een aantal klinieken die op hoog niveau tweedelijns tandheelkunde beoefenen en waar ik fijn contact mee heb.

Samenwerking

Sinds 2022 werk ik in het oosten van het land graag samen met Caroline Janse van Codent. Zij is gecertificeerd bij de Academy of Equine Dentistry in Idaho. Samenwerken heeft echt een meerwaarde: we kijken elkaars werk na en kunnen direct overleggen. Zo houden we elkaar scherp en blijven we kwaliteit leveren. Meer over Caroline Janse is te vinden op www.codent.nl.